Diamantens mange facetter

Diamanten er ikke den dyreste og sjældneste ædelsten der findes i verden, men det er den kendteste og mest fascinerende og den ædelsten der er omfattet med mest mystik. Det er også den ædelsten der er hårdest og den bruges ikke kun til at pynte kvinders fingre og halse men også industrien benytter sig af den. Selv NASA bruger den til sine instrumenter og elektronik i deres satelitter og rumskibe. Det er også en af de bedste varmeledere der findes. 

I Danmark sælger blandt andet virksomheden carat smykker, smykker med diamanter.

Diamanternes storhed og blodighed

Det der blandt andet er så fascinerende ved diamanterne er dens historie. Diamanterne er på den ene side omgæret af romantisk og mystik, men også blod og krig. Der findes et utal af romantiske historier om kærlighed og diamanter den kendteste i nyere tid er Richard Burtons gave til Elisabeth Taylor, da han forærede han hende den kendte hope diamant på 65 carat. Diamanten kostede i 1969 over 1 million kr. og var datidens dyreste privat køb.

Det er den smukke side af diamanterne. Den anden og knap så søde, er det der går under bloddiamanter. Det er diamanter, der bruges især i Afrika til at betale for blodige borgerkrige. Det er ulovligt at købe og handle med diamanter fra områder, hvor der er krig.

Udfordringen her er, at det især er i Afrika man idag finder diamanter. Det er i Sydafrika at den største diamant, som man endnu har set er fundet. Det var en kæmpe diamant på over 3000 carat. Den blev fundet i 1905 og blev senere til hele 105 diamanter. Den største Afrikas stjerne er på 530,2 carat og er idag en del af det engelske kongehus kronjuveler. 

Hvis man er ude efter andre former for ædelstene end diamanter, kan man med fordel besøge Sri Lanka, som er storleverandør af andre former for ædelstene.